Iarna, cele mai multe dintre ținuturile mai sălbatice de pe Via Transilvanica sunt frecventate rar de turiști, dar cei care se încumetă să pornească la drum prin regiunile străbătute de traseul de peste 1.400 de kilometri din Carpații României au numeroase motive de satisfacție. Priveliști de pe Via Transilvanica. Foto: Daniel Guță. ADEVĂRUL Via Transilvanica,
Iarna, cele mai multe dintre ținuturile mai sălbatice de pe Via Transilvanica sunt frecventate rar de turiști, dar cei care se încumetă să pornească la drum prin regiunile străbătute de traseul de peste 1.400 de kilometri din Carpații României au numeroase motive de satisfacție.
Priveliști de pe Via Transilvanica. Foto: Daniel Guță. ADEVĂRUL
Via Transilvanica, traseul de drumeție lung de peste 1.400 de kilometri care străbate Munții Carpați, legând două locuri emblematice pentru istoria României, Mănăstirea Putna și Drobeta-Turnu Severin (locul vestitului pod al lui Traian peste Dunăre), a fost lansată în 2018 și definitivată ca traseu turistic în 2022, când au fost amenajate ultimele sectoare ale sale, în județele Hunedoara și Alba.
De atunci, nenumărați călători români și străini au luat țara la pas, pe jos ori cu bicicleta, cei mai temerari ambiționându-se să parcurgă traseul complet, prin cele zece județe pe care…
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *