728 x 90

A fost descoperită o autostradă a insectelor. Este considerată „una dintre marile minuni ale naturii”

A fost descoperită o autostradă a insectelor. Este considerată „una dintre marile minuni ale naturii”

Cercetătorii au descoperit o autostradă a insectelor în Pirinei, la granița dintre Franța și Spania. În fiecare toamnă, 17 milioane de muște, viespi, fluturi și libelule se revarsă în culoarul de 30 de metri lățime. Calea de migrație a fost numită „una dintre marile minuni ale naturii”. A fost descoperită o autostradă a insectelor în

Cercetătorii au descoperit o autostradă a insectelor în Pirinei, la granița dintre Franța și Spania. În fiecare toamnă, 17 milioane de muște, viespi, fluturi și libelule se revarsă în culoarul de 30 de metri lățime. Calea de migrație a fost numită „una dintre marile minuni ale naturii”.

A fost descoperită o autostradă a insectelor în Pirinei FOTO: ARHIVA

Potrivit Skynews, cercetătorii au descoperit traseul uneia dintre cele mai aglomerate escapade de iarnă din Europa-migrația anuală a milioane de insecte care se îndreaptă spre sud printr-o trecătoare montană înaltă din Pirinei.

Cercetătorii au aflat că aproape 90% dintre insectele înregistrate au polen și contribuie, astfel, la extinderea fondului genetic al plantelor. Insectele se îndreaptă spre sud. Ele vin din zonele lor nordice de vară, inclusiv din Marea Britanie, și se îndreaptă către sudul Europei și nordul Africii, unde iernile sunt mai blânde.

Cu ajutorul…

Citeşte mai mult

admin
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos