728 x 90

Ce SALARII și SPORURI primesc bugetarii care muncesc în weekend. Peste un milion de români lucrează la stat

Ce SALARII și SPORURI primesc bugetarii care muncesc în weekend. Peste un milion de români lucrează la stat

Codul Muncii prevede că românii angajați în sectorul privat pot lucra în weekend, în funcție de locul de muncă, domeniu și acordul cu angajatorul. Situația este diferită pentru bugetari.Potrivit unui raport al Ministerului Finanțelor, aproape 1,3 milioane de români lucrează la stat, majoritatea în Ministerul Educației. Aproximativ 64% dintre bugetari sunt angajați în administrația centrală.


Codul Muncii prevede că românii angajați în sectorul privat pot lucra în weekend, în funcție de locul de muncă, domeniu și acordul cu angajatorul.

Situația este diferită pentru bugetari.Potrivit unui raport al Ministerului Finanțelor, aproape 1,3 milioane de români lucrează la stat, majoritatea în Ministerul Educației. Aproximativ 64% dintre bugetari sunt angajați în administrația centrală.

Ce drepturi au aceștia când muncesc în weekend?

Legea Salarizării Unitare (Legea cadru nr. 153 din 2017) reglementează munca în weekend pentru bugetari. Conform articolului 21, alineatul (1), „munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru, precum și munca prestată în zilele de sărbători legale, repaus săptămânal și în alte zile nelucrătoare se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile calendaristice după efectuarea acesteia”.

Alineatul (3) specifică: „Dacă compensarea prin ore libere plătite nu este…

Citeşte mai mult

admin
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos