728 x 90

Parlamentul polonez face un pas spre liberalizarea legilor privind avortul

Parlamentul polonez face un pas spre liberalizarea legilor privind avortul

„Am promis să nu ne mai certăm şi ne-am ţinut de cuvânt … Am făcut-o din respect pentru democraţie şi din grijă pentru durabilitatea coaliţiei. Acum lăsăm soarta acestor proiecte de lege în mâinile membrilor comisiei”, a scris preşedintele parlamentului, Szymon Holownia, pe X după votul de vineri. Drepturile femeilor ocupă un loc important pe


„Am promis să nu ne mai certăm şi ne-am ţinut de cuvânt … Am făcut-o din respect pentru democraţie şi din grijă pentru durabilitatea coaliţiei. Acum lăsăm soarta acestor proiecte de lege în mâinile membrilor comisiei”, a scris preşedintele parlamentului, Szymon Holownia, pe X după votul de vineri.

Drepturile femeilor ocupă un loc important pe ordinea de zi în Polonia, care, sub guvernul naţionalist anterior, a introdus o interdicţie aproape totală a avortului în 2021, încorporând în lege valorile sociale conservatoare în timpul celor opt ani de guvernare.

De când a câştigat alegerile în octombrie, coaliţia largă a premierului Donald Tusk, care cuprinde stânga şi dreapta moderată, a restabilit finanţarea publică pentru fertilizarea in vitro şi a votat pentru modificarea normelor privind accesul la contracepţia de urgenţă, scrie Reuters.

Cu toate acestea, problema…

Citeşte mai mult

admin
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos