728 x 90

bacșis pentru curățenie în hotelurile din Bulgaria. O leva pentru Hristina

bacșis pentru curățenie în hotelurile din Bulgaria. O leva pentru Hristina

Prietenii bulgari ne-au pregătit o mică surpriză în sezonul estival 2023. Ca în tot restul Balcanilor, bacșișul este de la sine înțeles. În mare, este cam același ca în România, Grecia, Turcia sau Serbia, 5-10% pentru orice serviciu fiscalizat, notă de plată la restaurant, taxi, recepție, frizerie etc. Dar, mai nou, și femeia de serviciu,

Prietenii bulgari ne-au pregătit o mică surpriză în sezonul estival 2023. Ca în tot restul Balcanilor, bacșișul este de la sine înțeles. În mare, este cam același ca în România, Grecia, Turcia sau Serbia, 5-10% pentru orice serviciu fiscalizat, notă de plată la restaurant, taxi, recepție, frizerie etc. Dar, mai nou, și femeia de serviciu, camerista, ne va cere un mic tips pentru serviciile prestate. La întoarcerea de la plajă puteți găsi un afiș-surpriză. În 2023, 750 de mii de turiști români sunt așteptați în Bulgaria, conform estimărilor agențiilor de turism și hotelierilor de peste Dunăre, deci veniturile cameristelor pot exploda.

Bacșișul este la ordinea zilei în toată peninsula Balcani, mai puțin în zona occidentală, Croația sau Slovenia, unde rigoarea austriacă se împletește cu ospitalitatea orientală.

Cam peste tot, în industria ospitalității, 10% în plus la nota de plată este considerat un bașcșiș decent, oarecum…

Citeşte mai mult

admin
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos