728 x 90

Comisia Europeană întâmpină dificultăţi în demersul de înăsprire a abordării faţă de China

Comisia Europeană întâmpină dificultăţi în demersul de înăsprire a abordării faţă de China

Comisia Europeană le cere insistent statelor membre UE să analizeze posibilitatea introducerii unui regim de monitorizare a investiţiilor externe şi a unui sistem mai bine-coordonat pentru controlul exporturilor de tehnologie foarte sensibilă. Însă un proiect privind strategia UE de securitate economică, vizualizat de Financial Times, sugerează că sunt necesare analize suplimentare înainte de a fi


Comisia Europeană le cere insistent statelor membre UE să analizeze posibilitatea introducerii unui regim de monitorizare a investiţiilor externe şi a unui sistem mai bine-coordonat pentru controlul exporturilor de tehnologie foarte sensibilă.

Însă un proiect privind strategia UE de securitate economică, vizualizat de Financial Times, sugerează că sunt necesare analize suplimentare înainte de a fi formulate propuneri legislative, în contextul în care Bruxellesul analizează modalităţi de intensificare a controlului asupra comerţului şi investiţiilor.

„Există o reticenţă generală din partea capitalelor UE privind o abordare care ar merge prea departe. Atenţia şi prudenţa caracterizează abordarea statelor membre – nu vor să depăşească limite în propunerea de noi instrumente, precum monitorizarea investiţiilor străine”, afirmă un oficial UE, sub protecţia anonimatului.

Doar 19…

Citeşte mai mult

admin
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos