728 x 90

Arabia Saudită vrea cooperare cu SUA în dezvoltarea programului nuclear, dar are şi alte oferte

Arabia Saudită vrea cooperare cu SUA în dezvoltarea programului nuclear, dar are şi alte oferte

Întrebat dacă Riyadul a cerut asistenţă din partea Washingtonului pentru dezvoltarea unui program nuclear civil, în schimbul normalizării relaţiilor cu Israelul, prinţul Faisal bin Farhan a declarat că Arabia Saudită are oferte din mai multe ţări. „Nu este niciun secret că dezvoltăm un program nuclear civil şi am prefera foarte mult să putem conta pe


Întrebat dacă Riyadul a cerut asistenţă din partea Washingtonului pentru dezvoltarea unui program nuclear civil, în schimbul normalizării relaţiilor cu Israelul, prinţul Faisal bin Farhan a declarat că Arabia Saudită are oferte din mai multe ţări.

„Nu este niciun secret că dezvoltăm un program nuclear civil şi am prefera foarte mult să putem conta pe SUA ca fiind unul dintre ofertanţi. În mod evident, am vrea să construim programul cu cea mai bună tehnologie din lume”, a declarat prinţul Faisal bin Farhan, citat de agenţia The Associated Press.

Ministrul saudit de Externe a subliniat că normalizarea relaţiilor cu Israelul ar avea „beneficii limitate” dacă nu va fi găsită „o modalitate de pace pentru poporul palestinian”.

Aflat la Riyad, secretarul de Stat american, Antony Blinken, a reiterat, potrivit agenţiei Reuters, că Washingtonul va continua să joace un rol important în…

Citeşte mai mult

admin
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos