728 x 90

Cum influențează Rusia piața grâului

Cum influențează Rusia piața grâului

Piața mondială a grâului este puternic influențată de Rusia, care prin oferta făcută controlează prețurile la nivel global. Practic, bucurându-se de o recoltă uriașă, rușii au „inundat” piața grâului, ceea ce a determinat o scădere constantă a prețurilor. Prețul, prăbușit la Bursa de la Chicago Potrivit Le Monde, la Bursa de Valori din Chicago, contractul


Piața mondială a grâului este puternic influențată de Rusia, care prin oferta făcută controlează prețurile la nivel global.

Practic, bucurându-se de o recoltă uriașă, rușii au „inundat” piața grâului, ceea ce a determinat o scădere constantă a prețurilor.

Prețul, prăbușit la Bursa de la Chicago

Potrivit Le Monde, la Bursa de Valori din Chicago, contractul de referință pentru soiul de grâu de iarnă SRW (Soft Red Winter Wheat) a scăzut marți, 30 mai, la cel mai de jos nivel din 2021 încoace.

Iar aceeași tendință este vizibilă și pe piața europeană.

Miercuri, 31 mai, prețul grâului se tranzacționa în scădere, la 216 euro/tonă, cu livrare în septembrie; prețul este pe bursa Euronext.

Scăderea prețului la grâu trage în jos și porumbul, care a coborât sub 214 euro/tonă pentru livrare anticipată (în iunie), după cum remarcă specialiștii.

Ce face Rusia, care are o recoltă uriașă de grâu, estimată undeva la 100 de…

Citeşte mai mult

admin
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos