728 x 90

300 de zile de lupte în țara vecină. Vladimir Putin a amânat invazia planificată de Rusia în Ucraina de trei ori / Ucraina va consolida apărarea frontierei cu Belarus, în timp ce Putin se întâlneşte cu Lukaşenko

300 de zile de lupte în țara vecină. Vladimir Putin a amânat invazia planificată de Rusia în Ucraina de trei ori / Ucraina va consolida apărarea frontierei cu Belarus, în timp ce Putin se întâlneşte cu Lukaşenko

Sunt deja 300 de zile de când Moscova a invadat Ucraina. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că situația din patru zone din estul Ucrainei – Donețk, Lugansk, Zaporizhzhia și Herson – pe care Moscova le-a anexat ilegal în septembrie este „extrem de dificilă”. Anexarea ilegală de către Rusia a celor patru teritorii, care împreună

Sunt deja 300 de zile de când Moscova a invadat Ucraina. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că situația din patru zone din estul Ucrainei – Donețk, Lugansk, Zaporizhzhia și Herson – pe care Moscova le-a anexat ilegal în septembrie este „extrem de dificilă”. Anexarea ilegală de către Rusia a celor patru teritorii, care împreună alcătuiesc 15% din Ucraina, a marcat cea mai mare preluare forțată de teritoriu din Europa de la cel de-al doilea război mondial încoace și a fost condamnată de Kiev și aliații săi occidentali ca fiind ilegală.

 

 

 

Ucraina îşi întăreşte apărarea frontierei cu Belarus, de teamă că Rusia ar putea pregăti un nou atac, a declarat un oficial guvernamental, citat de BBC.

Ministrul adjunct de interne Evhen Yenin a declarat pentru BBC că Ucraina va consolida graniţa cu Belarus cu forţe armate şi muniţie. Vestea a venit în timp ce Vladimir Putin a călătorit la Minsk pentru a se întâlni cu preşedintele belarus Alexander Lukaşenko.
Belarus are graniţă comună cu Rusia şi cu Ucraina.

Ulterior, preşedintele rus a ordonat întărirea frontierelor Rusiei şi a controlului social în interiorul Rusiei. El a declarat că serviciile de securitate ar trebui să zădărnicească rapid orice încercare de a încălca graniţele Rusiei, să combată riscurile venite din străinătate şi să identifice trădătorii şi sabotorii.

De asemenea, el a spus că serviciile speciale ar trebui să asigure siguranţa oamenilor care trăiesc în părţile din Ucraina pe care Moscova le revendică ca fiind ale sale. În unele dintre aceste zone, mai ales în Kherson, Rusia a suferit recent înfrângeri militare semnificative, conform News.ro.

UPDATE ora 11:00 – Vladimir Putin a amânat de trei ori data invaziei în Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a amânat invazia planificată de Rusia în Ucraina de trei ori, după ce s-a consultat cu Valery Gerasimov, șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, și cu ministrul Apărării, Serghei Şoigu, potrivit lui Vadym Skibitsky, un adjunct al șefului agenției de informații militare a Ucrainei.

Skibitsky a declarat că Serviciul Federal de Securitate al Rusiei l-a îndemnat pe Gerasimov să avanseze cu invazia și că Rusia a investit o cantitate semnificativă de resurse în pregătirea sa.

„Conform informațiilor noastre, pentru a treia oară ofensiva a fost amânată la mijlocul lunii februarie”, a spus el.

Skibitsky a adăugat că unitățile militare ruse implicate în invazia planificată au fost aprovizionate cu alimente, muniție și combustibil doar pentru trei zile, indicând că Rusia ar fi putut subestima serios situația, scrie The Kyiv Independent.

UPDATE ora 09:30 – Vladimir Putin spune că situația din zonele anexate ilegal ale Ucrainei este „extrem de dificilă”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că situația din patru zone din estul Ucrainei – Donețk, Lugansk, Zaporizhzhia și Herson – pe care Moscova le-a anexat ilegal în septembrie este „extrem de dificilă”. Anexarea ilegală de către Rusia a celor patru teritorii, care împreună alcătuiesc 15% din Ucraina, a marcat cea mai mare preluare forțată de teritoriu din Europa de la cel de-al doilea război mondial încoace și a fost condamnată de Kiev și aliații săi occidentali ca fiind ilegală.

 

„Situația din Republicile Populare Donețk și Lugansk, în regiunile Herson și Zaporizhzhia este extrem de dificilă”, a declarat Putin luni seara, transmite The Guardian. 

Comentariile lui Putin au fost făcute de Ziua Serviciilor de Securitate, care este sărbătorită pe scară largă în Rusia. Putin a ordonat, de asemenea, Serviciilor Federale de Securitate (FSB) să intensifice supravegherea societății ruse și a granițelor țării pentru a combate ceea ce el a considerat „apariția de noi amenințări” din străinătate.

UPDATE ora 08:00 – Volodimir Zelenski: Rusia a pierdut deja aproape 99.000 dintre soldaţii săi în Ucraina. În curând vor fi 100.000 de victime ale ocupanţilor. Şi pentru ce?

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat în mesajul adresat naţiunii că Rusia a pierdut deja aproape 99.000 dintre soldaţii săi în Ucraina, iar în curând vor fi 100.000 de victime ale ocupanţilor. ”Şi pentru ce? Nimeni de la Moscova nu poate răspunde la această întrebare. Şi nici nu o vor face”, a mai spus el, arătând că ruşii ”duc războaie şi irosesc vieţile oamenilor, nu ale celor dragi, doar pentru că un grup de la Kremlin nu poate recunoaşte greşelile şi se teme teribil de realitate”.

”Principalul lucru este să vorbim pentru Ucraina cu o singură voce şi să ne apărăm interesul comun: totul pentru victoria Ucrainei, totul pentru a ne ajuta la apărare. Bakhmut este cel mai fierbinte punct de pe întreaga linie de front – peste 1300 km de ostilităţi active. Din luna mai, ocupanţii încearcă să ne rupă Bakhmut-ul, dar timpul trece şi Bakhmut deja rupe nu doar armata rusă, ci şi mercenarii ruşi care au venit să înlocuiască armata irosită a ocupanţilor. Gândiţi-vă doar la asta: Rusia a pierdut deja aproape 99 de mii dintre soldaţii săi în Ucraina. În curând vor fi 100 de mii de victime ale ocupanţilor. Şi pentru ce? Nimeni de la Moscova nu poate răspunde la această întrebare. Şi nici nu o vor face”, a spus liderul ucrainean, citat de News.ro.

 

admin
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos