Maecenas mauris elementum, est morbi interdum cursus at elite imperdiet libero. Proin odios dapibus integer an nulla augue pharetra cursus.
Sărbătorile pot implica reuniuni, mese în familie, poate chiar petreceri. Unii abia le așteaptă, alții se roagă să treacă mai repede. Aflăm de la specialiști cum să gestionăm anxietatea provocată de aceste contexte sociale.
E sezonul festiv, iar a ne întâlni unii cu alții face parte din asta. Dar dacă petrecerile și evenimentele îți dau o stare de neliniște, nu ești singur.
„Acordă-ți atenție ție, stărilor tale, și impactului provocat de acea anxietate.”, recomandă psihologul Dawn Potter de la Cleveland Clinic.
De la a te simți anxios în contexte sociale sau a merge undeva unde nu cunoști mulți oameni, la stresul cauzat de a fi gazdă, psihologul de la Clinica Cleveland, Dawn Potter, te îndeamnă să încerci să găsești cauza problemei.
„Avem gândurile, sentimentele și fricile noastre, și ne cam lăsăm purtați de ele. Ne gândim la un scenariu și la ce ar putea merge prost. E bine să te întrebi ce teamă ai, mai exact, și de ce te afectează atât de tare?”
Potter ne spune că nu putem deține controlul absolut, dar dacă cerem ajutor, povara devine mai mică.
La o petrecere, găsește pe cineva alături de care conversația curge de la sine, și dacă nu te încântă ideea de a te intersecta cu cineva, limitează interacțiunea cu acea persoană sau pleacă devreme de la eveniment.
Dacă știi că te așteaptă un declanșator de stres, Potter te îndeamnă să te pregătești pentru acel stres – nu te supune la alte lucruri dificile în aceeași zi.
„Dacă aduci ceva la petrecere, să fie ceva ce poate fi pregătit din timp. Nu găti pe ultima sută de metri, ca să te poți relaxa înainte, în acea zi, și să fii într-o stare mai bună la plecare.”
Și dacă tot vă simțiți copleșiți…Este în regulă să spuneți nu.
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *